Zicht op Evenwicht afgerond: van harte!

19 DEC 17

Zicht op Evenwicht afgerond: van harte!

Er zijn weer certificaten voor Zicht op Evenwicht uitgedeeld. De enthousiaste groep deelnemers van de cursus valpreventie in het Kraaiennest in Amsterdam Zuid-Oost heeft de cursus tot een goed einde gebracht. Zij konden gisteren het certificaat in ontvangst nemen. Ook bood de GGD hen een leuke attentie aan: een stappenteller. Een leuk hulpje om actief te blijven.

Thema’s van de cursus

Samen met onze ergotherapeut Anna Curvers heeft de groep aandacht besteed aan thema’s als
“omgaan met bezorgdheid om te vallen”, “mijn woning veilig maken”, “opstaan na een val” en “hoe kan ik meer bewegen?”. Door deze thema’s te bespreken en samen na te gaan hoe men hier zelf mee aan de slag kan, nemen deelnemers allerlei veilige maatregelen. Zo besloot een deelnemer een nieuw en veiliger keukentrapje te kopen en bedacht een andere deelnemer een veilige manier om met de was de trap af te lopen. Ook was er ruime aandacht voor beweegactiviteiten en besloten we elke bijeenkomst met een pittige beweegoefening voor meer kracht en een betere balans.

Afsluiting van de cursus

Onder het genot van een lekker gebakje hebben we de cursus afgesloten. Ergotherapie Amsterdam-Noord wenst alle deelnemers geluk en een veilige, actieve toekomst. Ook danken wij GGD Amsterdam voor het mogelijk maken van deze belangrijke cursus.

Ook aan de slag?

Wilt u aan de slag met bezorgdheid om te vallen? Misschien start er binnenkort wel een groep bij u in de buurt. Zicht op Evenwicht wordt ook individueel gegeven. Neem voor meer informatie contact op via 020 737 3103.

Lekker van start!

Inspiratie om meer te bewegen