Inspiratie om meer te bewegen

13 NOV 17

Inspiratie om meer te bewegen

Voor de valpreventiecursus (Zicht op Evenwicht) zoek ik altijd leuke inspiratie voor deelnemers rondom het thema bewegen. Dit filmpje is zo’n prachtig voorbeeld van hoe bewegen niet alleen heel veel plezier brengt, maar ook hoe gezond het wel niet is.

Te oud om te bewegen?

Dat bestaat niet! Ook een 90-jarige kan een topconditie, veel kracht en een goed evenwicht hebben. Precies die factoren zijn nodig om het risico op een val zo klein mogelijk te houden. Vanmiddag gaan we samen met de GGD in ieder geval weer aan de slag met een groep deelnemers bij het Kraaiennest. De vorige groep bleek te houden van yoga, Bollywooddansen en tai Chi. In deze groep zitten in ieder geval al fanatieke fietsers en gymliefhebbers van Meer Bewegen Voor Ouderen. Benieuwd of er nog meer beweegactiviteiten uit gaan komen!

Naast bewegen gaat de cursus Zicht op Evenwicht onder andere over het aanpassen van de omgeving, het onder de loep nemen van gedachten en gedrag rondom vallen en het treffen van andere veilige maatregelen.

Valpreventie thuis

Bij ergotherapie Amsterdam-Noord bieden wij ook individuele valpreventie aan. Tijdens een huisbezoek geeft de ergotherapeut een advies op maat, bijvoorbeeld over aanpassingen en hulpmiddelen, maar ook over andere manieren om dagelijkse dingen veilig te kunnen blijven doen. Mensen die (erg) bezorgd zijn om te vallen kunnen ook de volledige cursus Zicht op Evenwicht individueel volgen.

https://www.youtube.com/watch?v=0JWePnHeniM&feature=youtu.be

Zicht op Evenwicht afgerond: van harte!

Valpreventie het hele jaar door