Wat ergotherapeuten doen; ondersteuning bij langer thuis wonen

11 JUN 18

Wat ergotherapeuten doen; ondersteuning bij langer thuis wonen

De Britse vereniging van ergotherapeuten heeft een bijzondere interactieve video online staan waarin de waarde van ergotherapie te zien is. Het filmpje geeft een inkijkje in een behandeling ergotherapie bij langer thuis wonen. In het filmpje is een doorsnee ochtend te zien van een man die zorg thuis krijgt. De kijker kan door op een toets te drukken wisselen tussen de ochtend met en die zonder ergotherapeut. Klik hier om het filmpje te bekijken

Als de ergotherapeut de man ondersteunt om zelf de handelingen uit te voeren die bij de ochtend horen, is de man actiever en heeft hij een tevredener gevoel. De ergotherapeut coacht de man bij zijn dagelijkse handelingen en zorgt ook dat alles veilig gaat. De man maakt gebruik van enkele hulpmiddelen waardoor hij zelfstandiger zijn dag doorkomt en uiteindelijk minder zorg nodig heeft. Zijn leven is hierdoor meer betekenisvol en doordat hij meer activiteiten kan ontplooien is hij simpelweg gelukkiger. De slogan van de Britse vereniging is  “Improving lives, saving money” omdat met het verbeteren van het leven van clienten tegelijkertijd de zorgkosten worden verminderd. Het filmpje is een prachtig voorbeeld van hoe de ergotherapeut iemand kan ondersteunen van ‘existing/bestaan’ naar ‘living/leven’.

Op onze website kunt u hier meer lezen over wat ergotherapie precies inhoudt. Ook wij behandelen aan huis en zijn gespecialiseerd in de behandeling van ouderen, langer thuis wonen en valpreventie. Mocht u vragen hebben dan kunt u ons ook bellen op 020 737 3103.

Ergotherapie bij hand- en polsklachten

Lekker van start!