Handtherapie in noord

21 NOV 16

Handtherapie in noord

Last van een vinger, hand of pols? Met onze handtherapie bieden wij in Amsterdam Noord vanuit drie verschillende locaties therapie. Specifiek voor hand- en polsklachten door een ergotherapeut met een gespecialiseerde opleiding.  Zo kunnen noorderlingen (en natuurlijk ook niet-noorderlingen) voor handtherapie terecht in gezondheidscentrum Waterlandplein, bij het gezondheidscentrum op de Avenhornstraat of bij onze centrale praktijk op de Elpermeer. Ook kunnen wij in sommige gevallen bij u thuis komen voor de behandeling.

Wat is handtherapie?

De therapie is gericht op het behandelen van klachten aan hand en pols. Denk hierbij aan revalidatie na handletsel zoals een breuk, maar ook bij degeneratieve aandoeningen (artrose/slijtage/reuma) of klachten door overbelasting (RSI/KANS).
Tijdens de eerste behandeling worden eerst de hand en klachten goed in kaart gebracht. Daarna wordt samen met u een plan opgesteld om de hand- of polsklachten te verbeteren. De behandeling kan bestaan uit oefentherapie, voorlichting, littekenbehandeling, het aanmeten van een spalk of brace, het aanleren van principes om de hand of pols op de juiste manier te belasten en advisering over de uitvoer van dagelijkse bezigheden en eventueel geschikte hulpmiddelen hierbij. Het doel is dat u zo goed als mogelijk uw dagelijkse activiteiten weer kan uitvoeren zonder last van uw hand-of polsklacht.

Handtherapie wordt beoefend door zowel fysiotherapeuten als ergotherapeuten. Bij Ergotherapie Amsterdam-Noord wordt handtherapie geboden door een in handtherapie gespecialiseerde ergotherapeut. Door intensieve samenwerking en overleg met verschillende handergo- en fysiotherapeuten biedt Ergotherapie Amsterdam-Noord een volledige gespecialiseerde handtherapeutische behandeling, waar nodig in samenwerking met andere praktijken

Loop er niet langer mee rond en maak een afspraak

Handtherapie wordt vergoed vanuit de basisverzekering (uit de vergoeding voor ergotherapie 10 uur per jaar). U kunt onder andere terecht voor handtherapie bij artrose, quervain, overbelastingsklachten/RSI/KANS, na een breuk of ander letsel en polsklachten. Neem contact op voor overleg of het maken van een afspraak: 020 737 3103

Tips voor de kerst, van de ergotherapeut

Najaarsnieuwsbrief valpreventie ETAN