Ergotherapie bij rugklachten

Rugklachten

Bij rugklachten kan de ergotherapeut u middels training en advies helpen. De ergotherapeut brengt de momenten of activiteiten waarbij de klachten optreden met u in kaart, bijvoorbeeld door middel van observaties en/of activiteitenlijsten. Door het verkrijgen van inzicht, het afstemmen van belasting en belastbaarheid en het verdelen van activiteiten krijgt u meer grip op uw klachten en de pijn. Zo kan de ergotherapeut u informeren over de ergonomische principes en u begeleiden om deze toe te passen bij dagelijkse activiteiten. Ook kan de ergotherapeut de omgeving aanpassen, bijvoorbeeld door uw werkplek optimaal in te stellen of hulpmiddelen met u uit te proberen.

Ergotherapie bij Reuma- RA en andere reumatische aandoeningen

Ergotherapie bij Klachten Arm Nek Schouders (KANS), voorheen RSI