Noord vond Noord en start cursus valpreventie

20 APR 17

Noord vond Noord en start cursus valpreventie

Deze lente zitten de ergotherapeuten van Ergotherapie Amsterdam Noord niet stil. Naast alle handtherapie- en ergotherapiebehandelingen gebeurt er nog veel meer, hierbij een paar van de leukste ontwikkelingen:

Tijdens Noord Vindt Noord op 19 april in de Kromhouthal stonden wij klaar om alle vragen over ergotherapie en handtherapie te beantwoorden. Om ons mooie vak nog wat beter aandacht te brengen hadden we wat bedacht: we deelden fleurige tulpen uit om de bezoekers van de informatiemarkt blij mee te maken. Het was een leuke middag en we kwamen zelf ook weer een hoop nieuwe initiatieven in stadsdeel Noord tegen. Hartstikke leuk om zo veel bewoners en professionals die zich inzetten voor dit stadsdeel te ontmoeten.

Deze maand is er in Zuid-Oost een valpreventiecursus volgens het Trimbos-programma Zicht op Evenwicht van start gegaan bij een Surinaams-Hindoestaanse woongroep. GGD Amsterdam heeft een pilot ontwikkeld om dit programma beter aan te laten sluiten bij diverse doelgroepen. Voor de gelegenheid is ergotherapeut Anna Curvers van Ergotherapie AmsterdamNoord ‘ingevlogen’ om deze cursus te leiden. Tijdens de cursus gaan de enthousiaste deelnemers samen aan de slag om bezorgdheid om te vallen aan te pakken. Hierbij zullen zij hun kans op een val verkleinen. Wij zijn hartstikke blij dat we hier vanuit Ergotherapie AmsterdamNoord aan mee mogen werken en hopen dat de ouderen er veel aan zullen hebben.
Heeft u interesse in Zicht op Evenwicht? De cursus wordt ook in individuele variant aangeboden. Neem contact op voor de mogelijkheden op 020 737 3101

 

Iedere cliënt tevreden

Gezond 2017 gewenst!