De afronding van een mooi jaar in de ergotherapiepraktijk

Deze week is voor ons de laatste week voor de vakantie. Dinsdag vieren we met de praktijk ons kerstfeest om samen een mooi jaar als team af te sluiten. Het afgelopen jaar verwelkomden we nieuwe collega’s en namen we afscheid van andere collega’s. Gelukkig kwamen we Annemiek weer tegen in de nieuwe samenwerking met Manometric. Naast twee nieuwe ergotherapietoppers, genieten we nu ook van het enorme gemak van een praktijkondersteuner. Hierdoor worden cliënten sneller goed geholpen én kunnen medewerkers zich nog beter richten op goede zorg.
We sloten na 9 jaar samenwerking met fysiotherapie Zwart de locatie op de Elpermeer en openden een nieuwe plek in Koog aan de Zaan. We hebben natuurlijk niet alleen onszelf ontwikkeld en elkaar als collega’s versterkt, maar vooral weer honderden en honderden mensen mogen helpen.

En 2024 heeft dus nog één werkweek te gaan.
Zo richting de kerst ronden we in de ergotherapiepraktijk allerlei dingen af. Behandelingen worden afgesloten, dossier worden bijgewerkt en de administratie wordt afgerond.
Misschien iets minder voor de hand liggend, maar in december berekenen we ook de CO2-uitstoot van de praktijk. Deze compenseren we via Trees for all. Enkele collega’s fietsen al hun huisbezoeken al, maar we hebben ook de niet-vermijdbare autokilometers vanwege de spullen die we vervoeren en het grote verzorgingsgebied dat we bedienen. Daarnaast hebben we een hele fijne, maar niet al te goed geïsoleerde locatie, waar we zo slim mogelijk proberen te stoken, maar desondanks wat extra verbruik hebben.
Via Trees for all verminderen we de negatieve impact van de praktijk op het klimaat.
In december is het ook tijd voor de kerstgift aan enkele goede doelen, dit jaar zijn dat de KWF kankerbestrijding en het Rode Kruis.
Ik ben als praktijkhouder heel dankbaar dat we dit kunnen doen.
In het nieuwe jaar starten weer twee nieuwe collega’s (ze stellen zich hier op de site natuurlijk weer aan u voor). Dit geeft ruimte om verder te bouwen aan ons mooie vak. Ik heb er nu al zin in.
Hele mooie feestdagen gewenst.

namens team Anergo,
Anna Curvers

2024 is alweer goed op gang gekomen!

December beschikbaarheid en openingstijden